Ornitoloogiaühing kutsub osalema kevadistel linnuvaatluspäevadel

Sakala
Copy
Ornitoloogiaühing korraldab sel nädalavahetusel linnuvaatluspäevi.
Ornitoloogiaühing korraldab sel nädalavahetusel linnuvaatluspäevi. Foto: Ain Liiva

Eesti ornitoloogiaühing kutsub taas kõiki huvilisi lihavõttepühade ajal, 8. ja 9. aprillil vaatlema Eestisse saabunud rändlinde.

Osaleda saavad kõik huvilised, sest piisab ka kõige tavalisemate linnuliikide tundmisest. Vaatluspäevadel tuleb kirja panna nähtud ja kuuldud linnuliigid ning hinnata lindude arvukust. Vaatlusi võib teha enda soovitud ajavahemikus ja paigas.

Lihavõtte linnuvaatluspäevade eesmärk on ühingu kinnitusel juhtida inimeste tähelepanu saabuvatele rändlindudele ja nende tundma õppimisele ning kevadisi vaatluspäevi on igal aastal korraldatud suurele reedele järgneval nädalavahetusel. Kohatud lindude ja liikide arv sõltub seega paljustki linnuvaatluse ajast: mida varasemale kuupäevale lihavõtted langevad, seda vähem linde ja erinevaid liike kohatakse. Samuti mängivad olulist rolli ilmaolud.

Kogutud vaatlusandmed tuleks linnuhuvilisel sisestada rakenduse Legulus kaudu või andmehalduse keskkonnas PlutoF, kust need jõuavad portaali eElurikkus. Andmed võib saata ka tavapostiga aadressile Eesti Ornitoloogiaühing, Veski 4, Tartu linn 51005, Tartumaa.

Juba traditsiooniks saanud lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti ornitoloogiaühing 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles