Hans Väre: Mis juhtub Andres Mustoneniga ehk Kuidas tühistada õiglaselt?

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Mitme muusikaürituse korraldajad on Andres Mustoneniga sidemed läbi lõiganud.
Mitme muusikaürituse korraldajad on Andres Mustoneniga sidemed läbi lõiganud. Foto: Eero Vabamägi

Andres Mustonenil võib olla absoluutne kuulmine, kuid ühiskondlikku viisi ta küll ei pea. Seda demonstreeris kõrge lennuga maestro nii Novosibirskis Vene riigi rahastatud festivalil koos putinistidega esinedes kui hilisemates selgitustes, mis midagi selgitada ei suutnud. Eesti Kontsert käitus resoluutselt. Mustoneniga lõpetati kiiresti koostöö ja Hortus Musicuse kunstilise juhi koht öeldi talle üles.

 
 

Aga edasi? Kas legendaarne muusik tuleks nüüd täielikult maha kanda? Kas ja kus ta veel esineda võiks? Kas tühistamine peaks ulatuma seitsmenda põlveni või piirduma kuue kuuga? Ühtäkki leidsid ka Viljandimaa festivalikorraldajad ennast rahvusvahelise supi seest nende küsimustega silmitsi.

Suure-Jaani muusikafestivali korraldajad sõlme pikalt harutama ei hakanud, vaid raiusid selle kirvega läbi. Seal oli Mustonenil koos Hortus Musicusega vaid üks kontsert ja see jäeti lihtsalt ära. Mis siis, et see vanamuusikaansambel on nüüdseks oma asutajast ametlikult lahutatud ega ole kusagil Narva jõe taga seiklemas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles