Marko Suurmägi: EKRE Põhja-Sakalas ehk Pool aastat kaost (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vaevalt, et 2021. aasta oktoobris võimulepet allkirjastades oskasid Margus Ojaste (vasakul) ja Mait Rand (maskiga) aimata, et keskerakondlane Priit Toobal saab selleks, kes EKRE osakonna juhid omavahel poliitiliselt tülli ajab ja lõpuks nad mõlemad erakonnast välja surub. Pooli valides nii aga Ojaste ja Rannaga juhtus. „Arvasin, et EKRE roll ei ole olla Keskerakonna tehiskaaslane,” kirjutas Rand veebruaris.
Vaevalt, et 2021. aasta oktoobris võimulepet allkirjastades oskasid Margus Ojaste (vasakul) ja Mait Rand (maskiga) aimata, et keskerakondlane Priit Toobal saab selleks, kes EKRE osakonna juhid omavahel poliitiliselt tülli ajab ja lõpuks nad mõlemad erakonnast välja surub. Pooli valides nii aga Ojaste ja Rannaga juhtus. „Arvasin, et EKRE roll ei ole olla Keskerakonna tehiskaaslane,” kirjutas Rand veebruaris. Foto: Elmo Riig

See, mis toimus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikurühmaga viimase aasta jooksul Põhja-Sakala vallavolikogus, oli umbes samasugune kaos, nagu tabas kogu volikogu. Ehkki inimesi oli vaid kolm, käis edasi-tagasi, koalitsiooni-opositsiooni hüppamine sarnaselt füüsikast tuttava Browni liikumisega.

Viimased pool aastat polnud enam selge, kas EKRE on volikogus võimul või vähemuses, otsuste poolt või vastu, sest peaaegu iga hääletus lõppes sellega, et pool erakonnast oli ühel ja teine teisel pool. Võib vaid spekuleerida, et just see oli põhjus, miks juhatus lõpuks valla osakonnas toa puhtaks lõi. Aga otsusega jäädi hirmus hiljaks. Märtsi lõpus lahendada jama, mis oli EKRE-t saatnud septembrist alates ja lahenenud tegelikult veebruari esimestel päevadel, tundub kohatu ja ebavajalik. Seejuures võib tagantjärele targana öelda, et siis, kui juhatus Margus Ojaste ja Mati Jaeski ukse taha saatis, oli osakonnas olukord just lõpuks rööpasse saanud. Nüüd löödi kõik taas uppi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles