Kütteperioodi lõpusirgel hakkab hind langema

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Hakkpuidu, põlevkivi ja maagaasi hind on langenud ning see muudab soodsamaks ka toasooja piirhinna. Foto on tehtud Abja-Paluoja katlamajas, kust senisest soodsamat sooja hakkab tulema maist.
Hakkpuidu, põlevkivi ja maagaasi hind on langenud ning see muudab soodsamaks ka toasooja piirhinna. Foto on tehtud Abja-Paluoja katlamajas, kust senisest soodsamat sooja hakkab tulema maist. Foto: Elmo Riig

Viiratsi ja Viljandi kaugkütjad kooskõlastasid märtsis konkurentsiametiga piirhinna languse. Viljandis hakkab paarikümne euro võrra soodsam megavatt-tunni hind kehtima maist, Viiratsis jõustus ligi 42 eurot väiksem hind aprillist, kuid soodsam kütus on hinnalangetajaid toonud veelgi.

«Suurem kütteperiood hakkab lõppema ka ja eks ta langes niimoodi kokku, aga põhipõhjus, miks ta alla tuleb, on hakkpuidu ja maagaasi hinna langus,» lausus Viljandis sooja andva Esro tegevdirektor Enn Rõigas.

Kütuse hind langeb Esrol mais ja varem ta soodsamat hinda pakkuda ei saa. Samas nagu Rõigas ütles, annab just hakkpuidu hinna taandumine ettevõtte klientidele suurima võidu. Varem on Esro sooja müünud alla konkurentsiametis kehtestatud piirhinna, kuid see oli tingitud maagaasi hinna langusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles