EKRE tippjuhid viskasid Põhja-Sakala osakonna aseesimehed ootamatult parteist välja (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala volikogus liikusid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nüüdsed eksliikmed Margus Ojaste (vasakul) ja Mait Rand eri suundades eelmisest sügisest. Omavahelisi suhteid pidasid nad heaks, aga paljudes küsimustes olid volikogus eri meelt. Praegu pole kumbki erakonna liige.
Põhja-Sakala volikogus liikusid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nüüdsed eksliikmed Margus Ojaste (vasakul) ja Mait Rand eri suundades eelmisest sügisest. Omavahelisi suhteid pidasid nad heaks, aga paljudes küsimustes olid volikogus eri meelt. Praegu pole kumbki erakonna liige. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala volikokku kuuluv Margus Ojaste istus märtsi lõpus oma koduerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna piirkonna juhatuse koosolekul. Ta oli sinna viinud viie erakonda soovija avalduse. Kui ta oma esinemiskorda oodates e-postkasti kiikas, avastas ta sõnumi pealkirjaga "Olete välja arvatud Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast".

Nii oli otsustanud erakonna kõrgeim juhatus. Kiri sisaldas ka paragrahve ja viiteid erakonna põhikirjale, kuid Ojastele jäi ikkagi selgusetuks, mida talle süüks pannakse. Samasuguse kirja sai samal ajal teine Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Põhja-Sakala osakonna liige Mati Jaeski. Tema kohalikku volikokku ei kuulu, aga mõlemad mehed olid Põhja-Sakala osakonna aseesimehed. Esimees oli parteist lahkunud juba poolteist kuud varem.

Teade tuli suure üllatusena ka Viljandi- ja Järvamaa ringkonna juhatusele, sest Ojaste ja Jaeski väljaviskamine polnud seal isegi mõttesse tulnud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles