Viljandi pärimusmuusika festivali esinejad on selgunud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Eksootiliselt Malilt on tulemas laulik-jutuvestja Djely Tapa
Eksootiliselt Malilt on tulemas laulik-jutuvestja Djely Tapa Foto: Viljandi pärimusmuusikafestival

30. Viljandi pärimusmuusika festival "Kõlagu!" on välja kuulutanud üle neljakümne artisti. Nende hulgas on ainulaadse kontserdiga üles astuvad Vägilased ning Paabel, regilaule segakoorile ja keelpilliorkestrile põimiv Pärt Uusberg, värske albumiga välja tulnud Trad.Attack! ning 20. tegutsemisaastat tähistav Zetod.

Eksootilistest maadest tulevad publiku ette Mali laulik-jutuvestja Djely Tapa, suure isetehtud pillipargiga ansambel El Khat Iisraelist, Poola tantsumuusika traditsiooni hoidev kollektiiv Tęgie Chłopy, Slovakkia tunnustatumate roma muusikutega albumit esitlev lauljanna Júlia Kozáková ning festivalipublikule 15 aasta tagant tuttav Iiri-Inglise virtuooside grupp Flook.

Festivali pealik Ando Kiviberg ütles end tundvat erakordselt suurt rõõmu, et 30. festivali puhul on nii palju kõlavaid kavasid üles antud ja on võimalik nautida näiteks Vägilaste südamlikku kingitust – kontserti pärast 12-aastast pausi. "Paabel on samuti üle kuue aasta taas laval ja ootan suure huviga, milliseid rütmi keerdkäike ja harmooniahüppeid nad meile seekord pakuvad," lisas ta.

Üle aastate tuleb festivali juubeli puhul kokku ansambel Alle-aa, mille liikmed panid 30 aastat tagasi Viljandi pärimusmuusika festivalile ning laste ja noorte pärimusmuusika laagritele aluse. Lisaks Eesti esinejatele astuvad 30. Viljandi pärimusmuusika festivalil üles artistid Gruusiast, Iiri- ja Inglismaalt, Iisraelist, Kanadast, Kreekast, Malist, Poolast, Rootsist, Slovakkiast, Soomest, Taanist, Tiibetist ja Ungarist.

Viljandi pärimusmuusika festival kestab 27.–30. juulini ning rohkem infot artistide kohta leiab festivali kodulehelt viljandifolk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles