Viljandi toetab laste laagrites osalemist 15 000 euroga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Laste aerulaualaagrid on suvel populaarsed olnud nii Viljandis kui mujal Eestis.
Laste aerulaualaagrid on suvel populaarsed olnud nii Viljandis kui mujal Eestis. Foto: Margus Ansu

Viljandi linnavalitsus avas laste laagrites osalemise toetuseks mõeldud fondi ja suurendas seda mullusega võrreldes 3000 euro võrra, nii et nüüd on selle suurus 15 000 eurot. Mullu oli linnal lastelaagrite osalustasu hüvitamiseks 12 000 eurot ja raha sai enne suve lõppu otsa.

Fondist toetatakse Viljandi linna laste laagrites osalemist, sealjuures peab laager olema seostatav huvihariduse või -tegevusega. Laagri ajale ning kohale tingimusi ei seata, küll aga ei kaeta osalustasu nendel laagritel, mis eeldavad osalejatelt suurt ekraaniaega. Viljandi linnavalitsus maksab ühe lapse ühe laagri osalustasu kuni 50 euro ulatuses. Fond jääb avatuks raha lõppemiseni.

Viljandi abilinnapea Tonio Tamra sõnul suurenes lastele ja noortele korraldatavate laagrite osalustasu hüppeliselt, nii et kallimate laagrite tasu ulatus 200 euroni nädala eest. "Usun, et toetus on suureks abiks lapsevanematele ja aitab lastel koolivaheaegu huvitavamaks muuta," ütles Tamra.

Kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson lisas, et lapsevanemad on laagri osalustasu toetuse hästi vastu võtnud ning toetusest, mis algul oli mõeldud üheks aastaks, on saanud laste laagrisuve kindel tugi.

Osalustasu katmist võivad taotleda nii ühingud, kes laagrit korraldavad, kui ka lapsevanemad. Taotlemine käib sellest aastast e-keskkonnas Spoku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles