Suure-Jaani muusikafestivali korraldajad andsid Andres Mustonenile hundipassi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Suure-Jaani muusikafestival on pühendatud heliloojatele Kappidele ning enamik selle kontserte on Suure-Jaanis ja selle ümbruses.
Suure-Jaani muusikafestival on pühendatud heliloojatele Kappidele ning enamik selle kontserte on Suure-Jaanis ja selle ümbruses. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani muusikafestivali peakorraldaja Priit Toobal andis teisipäeval teada, et festivali korraldajad on otsustanud loobuda Venemaa esinemisega pahameele pälvinud Andres Mustoneni ning ka vanamuusikaansambli Hortus Musicus osalemisest juunis peetaval Suure-Jaani muusikafestivalil.

Hortus Musicus ütles küll koostöö Andres Mustoneniga üles, ent Toobali sõnutsi see praegust olukorda kuidagi enam ei muuda. "Meie esialgne plaan oli tähistada selle kontserdiga muu hulgas Andres Mustoneni juubelit, et Andres Mustonen 70 ja Hortus Musicus 50 ... Aga et kõik läbirääkimised käisid just Mustoneniga, siis otsustasime kontserdi üldse ära jätta. Me ju ka ei tea, milliseks võiksid läbirääkimised kujuneda Hortus Musicusega eraldi, ka näiteks hinna üle, ning kõige lihtsam ja loogilisem tundus olevat praegu see kontsertlihtsalt ära jätta," selgitas Toobal.

Mustoneni ja Hortus Musicuse kontsert pidi olema 22. juunil Suure-Jaani kooli aulas. Praegu on korraldajad otsustanud jätta sel ajal selles kohas kontserdi üldse korraldamata ning asendajat ei otsita. Tegevust peaks huvilistel Toobali hinnangul leiduma piisavalt ning kava on üsna tihe.

Suurt hoopi kontserdi ärajätmine Toobali arvates festivalile ei anna, sest esinejaid on mitmel päeval palju ning lisaks ei olnud teisipäevaks ostetud kõnealusele kontsertile ainsatki üksikpiletit, mida oleks tarvis tagasi osta. "Ja kui keegi passiomanikest ütleb, et ostis festivali passi peamiselt just Hortus Musicuse kontserdi pärast ning meie otsuse järel enam ei soovi festivalile tulla, ostame passi mõistagi tagasi, selles pole küsimustki," rõhutas Toobal. Ta hindas sellise võimaluse üsna kasinaks, sest mitme teise kontserdi vastu on näidatud üles märksa suuremat huvi ning müüdud ka arvukalt üksikpileteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles