Viljandi linnajuhid mõistsid Andres Mustoneni festivalijuhina jätkamise hukka (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis on vanamuusikafestivali peetud nüüdseks üle poolesaja aasta. Esimest korda on tekkinud sellega seonduvalt poliitiline konflikt.
Viljandis on vanamuusikafestivali peetud nüüdseks üle poolesaja aasta. Esimest korda on tekkinud sellega seonduvalt poliitiline konflikt. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi linnavalitsus ei toeta muusik Andres Mustoneni jätkamist Viljandi vanamuusika festivali kunstilise juhina ning kutsus festivali korraldaja nõupidamisele.

Viljandi linnavalitsus teatas oma pressiteates, et ei jaga täna ajalehes Sakala avaldatud vanamuusika festivali korraldaja Aivar Trallmanni öeldut ning ei toeta Andres Mustoneni festivali kunstilise juhina jätkamist, seoses Mustoneni hiljutise esinemisega agressorriigis Venemaal.

Viljandi abilinnapea Tonio Tamra sõnul peab Viljandi linnavalitsus vanamuusika festivali pikaaegse rahalise toetajana oluliseks märkida, et Aivar Trallmanni öeldu ei kajasta mingil viisil linnavalitsuse seisukohta.

„Pean vanamuusika festivalist ning selle korraldajast Aivar Trallmannist lugu ning loodan, et festival saab ka sel aastal toimuda plaanitud mahus, kuid praeguses sõjaolukorras Andres Mustoneni otsust Venemaal esineda ei ole võimalik õigustada mingil viisil. Seega ei toeta linnavalitsus võimalust, et Mustonen selle festivali kunstilise juhina jätkaks, “ selgitab Tamra.

Viljandi linn toetab festivali 10 000 euroga ning abilinnapea kinnitusel on need otsused tehtud ja raha makstakse ka välja. Samas püüab linnavalitsus leida mooduseid, kuidas võiks festivali korraldaja lõpetada koostöö Mustoneniga.

„Saatsin Aivar Trallmannile juba reedel kirja kutsega täna linnavalitsusse nõupidamisele,” lisas Tamra ning see kohtumine peaks esmaspäeval ka aset leidma.

Lisaks on Tamra vestelnud varasemad 30 aastat vanamuusikafestivali kunstilise juhina töötanud Neeme Punderiga, et ka tema abil tekkinud olukorrale lahendust leida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles