Parcelsea ostis ära Cleveroni erapakiautomaatide võrgustiku

Sakala
Copy
Parcelsea asutajad (vasakult) Indrek Jürgenson, Andres Sampka ja Tanel Raun.
Parcelsea asutajad (vasakult) Indrek Jürgenson, Andres Sampka ja Tanel Raun. Foto: Parcelsea OÜ

Nutipostkaste tootev Parcelsea ostis ära Cleveroni erapakiautomaatide võrgustiku, et luua nutipostkastidele ühtne standard ja anda kastide omanikele võimalus kasutada eri pakikandjate lahendusi. Tehinguga kasvab Parcelsea võrgustik üle tuhande nutipostkasti Eestis. Senistel Cleveroni nutipostkasti omanikel vahetatakse Cleveroni toode soovi korral Parcelsea nutipostkasti vastu. 

Nutipostkastide teenuse ühtlustamine peaks muutma elu mugavamaks nii klientidel kui ka kullerettevõtetel, sest suurema võrguga on võimalik kiiremini nutipostkasti lahendust edasi arendada ning lahendust saavad kasutada kõik kullerettevõtted ja e-poed Eestis. 

Tänu suuremale võrgule saab Parcelsea efektiivsemalt katsetada uusi teenuseid. Hiljuti alustas Parcelsea koostööd Omnivaga ning nüüd saavad nutipostkastide omanikud Omniva teenust kasutades paki kodusesse nutipostkasti pakiautomaadi hinnaga. 

Kõik praegused Cleveroni erapakiautomaadid asendatakse Parcelsea nutipostkastidega ning klientidel on võimalik kasutada ka kõiki Parcelsea lisateenuseid: Omniva abil tavalise pakiautomaadi hinnaga pakkide kojutellimist, pakkide tagastamist ja saatmist, voodilinade ja üksikesemete pesuteenust ning tuleviku lisateenuseid. 

Cleveroni tegevjuhi Arti Kütti sõnul tuli otsus müüa erapakiautomaatide võrk seoses fookuse seadmisega Cleveroni põhiärile, milleks on pakiautomaatide ja -robotite arendamine ning müük maailma suurimatele kaubandus- ja logistikaettevõtetele. Ta rääkis, et 2021. aastal seadis Cleveron fookuse jae- ja logistikaettevõtetele mõeldud viimase miili tehnoloogia arendamisele ning oma põhiäri kasvatamisele. Koos sellega asuti peatama kõiki eraklientidele mõeldud ärisuundi, milleks olid toidukas.ee, collect.net ning kodupakiautomaatide äriüksus.

"Mul on hea meel, et olime Eestis erapakiautomaatide innovatsiooni eestvedaja. Ma ise usun tugevalt kodupakiautomaatide võidukäiku, kuid see saab juhtuda vaid siis, kui sinna läheb ettevõtte täielik fookus," lausus Kütt ja ütles, et just seetõttu tehti Parcelseale ettepanek Cleveroni erapakiautomaatide võrk üle võtta. "Samuti on hea meel selle üle, et meie kliendid saavad endiselt osa erapakiautomaadi hüvedest ning ligipääsu uutele Parcelsea teenustele." 

Parcelsea asutaja ja tegevjuht Andres Sampka ütles, et Cleveroni võrgu omandamisel lähtuti sellest, et Cleveroni kliendid on aktiivsed e-ostlejad ning harjunud pakke nutipostkasti tellima. "Seega, meie võimalus on pakkuda neile klientidele suuremat väärtust läbi avatud kontseptsiooni, kus nutipostkasti saavad tuua paki kõik kullerid. Kullerite vaates on kindlasti lihtsam jälgida ühtset standardit kui koolitada personali kasutama mitut eri toodet," lausus ta. 

Sampka sõnul hindab ta Cleveroni tööd erapakiautomaatide pioneerina kõrgelt. "Soovime jätkata uute, mugavate, aga kliendi vaates ka soodsamate viimase miili teenuste arendust. Isklikku nutipostkasti paki tellimisel väljutatakse 3–10 korda vähem heitgaase kui alternatiivsete valikutega. Seda laiem üldsus veel piisavalt ei teadvusta. Selleks, et nutipostkast jõuaks igasse majapidamisse, peavad viimase miili kulud e-poest kuni kliendini muutuma soodsamaks nii kaupmehele, kullerile kui kliendile. Selle eesmärgi nimel meie meeskond ka töötab."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles