Politsei ootab märguandeid kihutavate juhtide kohta

Sakala
Copy
Politsei liiklustalgud on tänavu 17.–23. aprillini.
Politsei liiklustalgud on tänavu 17.–23. aprillini. Foto: Sander Ilvest

Politsei- ja piirivalveamet ootab tähelepanekuid kohtadest, kus on märgatud kiirust ülevatavaid juhte. Märgitud kohad võtab politsei teravdatud tähelepanu alla aprilli keskel liiklustalgutel.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnas, et kevadist liikluspilti iseloomustavad aina suurenevad kiirused. "Kuiv tee ja kevadine ilm muudavad juhtide ohutunde väiksemaks ja jala gaasipedaalil raskemaks. Seetõttu keskendumegi kevadistel liiklustalgutel kiiruseületajatele, et tuletada meelde piirkiiruse olulisust ja tagada liiklejate turvatunne," rääkis Loigo.

Varasemad aastad on näidanud, et enim edastavad inimesed kaardirakenduse kaudu tähelepanekuid just linnaruumist, kus lubatud piirkiirus on 30 või 50 kilomeetrit tunnis. "See on väga murettekitav, sest seal liigub kõige enam jalakäijaid ja iga ületatud kilomeeter toob kaasa raskemad vigastused," lausus politseinik.

Liikluses toimuv puudutab kõiki ning liiklustalgud on hea lahendus, kuidas igaüks saab anda oma panuse turvalisemasse kogukonda. Kaardirakendusel ettepaneku märkimiseks tuleb valida kaardil õige koht ning ajavahemik, mil juhid enim kiirust ületavad, ja kirjeldada oma tähelepanekut. "Võimalikult täpsete tähepanekute abil saame olla kohtades, kus meid enim oodatakse ja vajatakse," ütles Loigo ja lisas, et sel aastal kestavad kevadised kiirustalgud esimest korda terve nädala, et politseinikud jõuaksid võimalikult palju kohti kontrollida.

Tähelepanekuid oodatakse neljapäeva, 6. aprillini. Möödunud aastal teatati liiklustalgute veebilehe kaudu üle Eesti rohkem kui 3600 kohast, kus autojuhid kipuvad kihutama.

Politsei- ja piirivalveamet ootab tähelepanekuid aadressil www.liiklustalgud.ee. Liiklustalgud kestavad 17.–23. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles