Riik tahab Leola tänava aiamaa tasuta linnale anda

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Riigile kuuluv Leola tänav 59 kinnistu on praegu registreeritud korterelamumaana, kuid tegelikult kasutavad inimesed seda aiamaana.
Riigile kuuluv Leola tänav 59 kinnistu on praegu registreeritud korterelamumaana, kuid tegelikult kasutavad inimesed seda aiamaana. Foto: Elmo Riig

Riik soovib teada, mis plaanid on Viljandi linnal riigile kuuluva Leola tänav 59 kinnisasjaga, mis on üldplaneeringus kirjas korterelamumaana, kuid mida kasutatakse praegu aiamaana, ning on valmis andma selle linnale tasuta, kui on kavas seal aiapidamist jätkata.

1. aprillil jõustuva riigivaraseaduse redaktsiooni kohaselt saab riigile kuuluvat kinnisasja anda kasutusse kogukonna ühistegevuseks või võõrandada omavalitsuse üksusele tasuta või harilikust väärtusest madalama tasu eest. «Kuna Leola tn 59 kinnisasja kasutavad aiamaana mitmed erinevad isikud, siis on see käsitletav kogukonna ühistegevusena. Samas on riigivara otsustuskorras kohalikule omavalitsusele võõrandamise kaalumisel oluline, milline on võõrandatavate kinnisasjade perspektiivne kasutusfunktsioon,» seisab maa-ameti linnale saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles