Suletava Leie kooli peret teeb kurvaks, et elu külas hakkab välja surema

Merlin Kuld
, reporter
Copy
See õppeaasta on viimane, mil Leie ja Kolga-Jaani kooli direktor Hasso Kukemelk saab Leie koolimajas klassiruume avada. Vallavolikogu otsuse kohaselt sügisest enam sinna kooli õpilasi ei jää. 
See õppeaasta on viimane, mil Leie ja Kolga-Jaani kooli direktor Hasso Kukemelk saab Leie koolimajas klassiruume avada. Vallavolikogu otsuse kohaselt sügisest enam sinna kooli õpilasi ei jää. Foto: Marko Saarm

Neljapäeva õhtul võttis Viljandi vallavolikogu vastu otsuse sulgeda Leie kool, nii et sügisest sinna enam õpilasi vastu ei võeta. Reede hommikul valitses koolis kurb meeleolu, sest olukord tekitab küsimusi ja paneb muretsema küla hääbumise pärast.

"Ega me rõõmsad ei ole küll. Ikka mõtlikud ja kurvad," nentis Leie kooli majaperenaine Velve Liiv reede hommikul. "Nii minul kui mõnel õpetajal on pisar silmis."

Liiv sai sulgemisotsusest teada neljapäeva õhtul, kui vaatas vallavolikogu istungi ülekannet. "Otsus otsuseks, aga ikka kurb on. Edasi on vaja ju olla ja elada. Ikkagi on praegu ebatäpsus selles suhtes, et kui sa ei võta vastu valla pakutavat tööd, kas siis on võimalus, et koondatakse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles