Veel üks maakool kaob. Viljandi vallavolikogu kuulutas teist korda Leie kooli lõppu (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vallavolikogu enamus hääletas Leie kooli tegevuse lõpetamise poolt. Kool liidetakse Kolga-Jaani kooliga ja sügisest Leies enam õppetööd ei toimu.
Vallavolikogu enamus hääletas Leie kooli tegevuse lõpetamise poolt. Kool liidetakse Kolga-Jaani kooliga ja sügisest Leies enam õppetööd ei toimu. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavolikogu otsustas neljapäeva õhtul 15 poolthäälega korraldada Leie põhikooli tegevuse ümber nii, et sügisest sinna enam õpilasi ei jää ja kool suletakse. Vähemalt esialgu tegutseb edasi lasteaed ning majas jätkab ka raamatukogu.

Ainsana oli volinikest kooli sulgemise vastu Leie lähedal elav Anzori Barkalaja, kes on kooli hoolekogu liige. Pärast otsuse vastuvõtmist ütles ta Sakalale, et peatselt läheb ta hoolekogu ette ja kutsutakse kokku ka kooli üldkoosolek, kuulatakse ära kõik lapsevanemad ja siis otsustatakse, kas pöördutakse taas kohtu poole.

Sulgemise põhjuseks nimetas abivallavanem Irma Väre laste väikest arvu ja raha kokkuhoiu vajadust, sest praegu doteeritakse 17 õpilasega Leie kooli tegevust teiste vallakoolide arvel. Lisaks vajaks koolimaja tublisti remonti ja selleks vallal võimuliitu kuuluvate poliitikute hinnangul raha pole. Kooli hariduslikule tasemele vallavalitsusel etteheiteid pole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles