Joel Remmel esitleb kontserdil plaati

Sakala
Copy
Pianist ja helilooja Joel Remmel on plaadile kogunud aja jooksul tähenduslikuks saanud laulud, mille esitamine on alati eriline sündmus.
Pianist ja helilooja Joel Remmel on plaadile kogunud aja jooksul tähenduslikuks saanud laulud, mille esitamine on alati eriline sündmus. Foto: Remo Tõnismäe

Viljandi Jaani kirikus on 5. aprillil kell 19 pianist Joel Remmeli plaadiesitluskontsert «Vaimustav looja». Tema teisel sooloalbumil kõlavad tuntud vaimulikud laulud, hümnid ja rahvaviisid värsketes klaveriseadetes.

Kuigi põhirõhk on neis lauludes sõnadel, on paljude tekst nii tuttav, et võimaldab instrumentaalversioonigi kuulates kaasa mõtiskleda.

Album salvestati 2022. aasta veebruaris Arvo Pärdi keskuse saalis. Remmel ise kirjeldab plaadi saamislugu järgmiselt: «Laulasmaa männimetsas asuvas Arvo Pärdi keskuses olemine on alati eriline, midagi täiesti teistsugust linnakära ja -rutiiniga võrreldes. Plaadil kõlav materjal sai seal viibimisest kindlasti ühe dimensiooni võrra rikkamaks, võimaldades süüvida muusikasse, mõtiskleda laulude sisu üle ja lasta vaikusel kõneleda. Just viimati mainitu on selle materjali puhul äärmiselt oluline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles