Suislepa mõisa kohtuskäik võib päädida uue kohtuteega (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suislepa mõis on 2016. aasta suvest olnud hoonestusõiguslepinguga mittetulundusühingu käes, kes pole aga täitnud lepinguga pandud investeerimiskohustust.
Suislepa mõis on 2016. aasta suvest olnud hoonestusõiguslepinguga mittetulundusühingu käes, kes pole aga täitnud lepinguga pandud investeerimiskohustust. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallaga kohut käinud vallavolikogu liige Kairi Kärner halduskohtus õigust ei saanud, aga talle on veel järgmise kolme aasta jooksul avatud maakohtu uks. Vaidlusteema on Suislepa mõisakompleks, mille hoonestusõiguse on volikogu otsustanud endale tagasi võtta.

Mittetulundusühing Suislepa Mõis, mille ainus juhatuse liige ja esindaja on Kairi Kärner, läks kohtusse novembris langenud vallavolikogu otsuse peale, millega vald jättis jõusse mõtte, et ühingult võetakse lepingu mittetäitmise eest mõisakompleksi hoonestusõigus. Volikogu leidis septembris, et ühing ei ole täitnud kuus aastat tagasi võetud kohustusi, ning novembris ei rahuldanud ta ka ühingu esitatud vaiet. Kohtust Kärner õigust ei saanud, sest halduskohtu hinnangul peaks Suislepa Mõis pöörduma hoopis maakohtusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles