Peaprokuröri haruldane juhis saadab suure hulga varguste uurimisi kiiresti arhiivi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhtivprokurör Kairi Kaldoja ja politseijuht Margus Sass nentisid, et peaprokuröri juhise mõte tuleneb arusaamast, et ööpäevas on 24 tundi ning selle inimeste hulgaga, kes politseis ja prokuratuuris ametis on, ei ole võimalik kõiki kriminaalasju lõpuni lahendada.
Juhtivprokurör Kairi Kaldoja ja politseijuht Margus Sass nentisid, et peaprokuröri juhise mõte tuleneb arusaamast, et ööpäevas on 24 tundi ning selle inimeste hulgaga, kes politseis ja prokuratuuris ametis on, ei ole võimalik kõiki kriminaalasju lõpuni lahendada. Foto: Marko Saarm

Prokurörid ja politseiuurijad suunavad äsja saadud juhise kohaselt tähelepanu suurema mõjuga kuritegude uurimisele ning väiksemate kuritegude, nagu varguse, ähvardamise või kelmuse uurimise võivad nad lõpetada kahe kuuga, kui teo toimepanijat pole teada ja pole ka perspektiivi seda teada saada.

Riigi peaprokuröri juhis tuleneb otseselt politseiuurijate ebainimlikuks kasvanud töömahust. Näiteks Viljandi politseijaoskonnas on kuuel ­uurijal korraga töös 230 kriminaalasja. Üsna haruldane riigi peaprokuröri juhis kriminaalmenetluseks mõeldud ressursside optimaalseks kasutamiseks võtab arvesse juba väljakujunenud olukorra. Samas antakse selged juhtnöörid, milliste kriminaalasjadega tegelemine on esmatähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles