Vabadussõjas langenute mälestussammas ootab tuhmistamist ja viimaseid annetusi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba eskiis.
Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba eskiis. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandi linn tuletas meelde, et annetusi vabadussõjas langenute mälestussamba toetuseks saab teha mai keskpaigani. Töödega ollakse Viljandi muuseumi direktori Jaak Pihlaku kinnitusel graafikus ning juuni alguseks on need eeldatavasti valmis.

Vabadussamba taastamiseks on juba pikka aega toetusi korjatud ning linnavalitsus saatis laiali meeldetuletuse, et kes soovib veel oma panuse anda, saab seda eeloleva poolteise kuu jooksul teha. "Seisame ajaloolise sündmuse lävel, sest juba 23. juunil avame Viljandis mälestussamba vabadussõjas langenute mälestuseks," nentis linnavolikogu esimees Helmen Kütt pressiteate vahendusel. "Igal soovijal on võimalus anda oma osa ja panus mälestussamba taastamisse ja olla ka jäädvustatud nimeliselt. Iga toetus loeb ja sestap kutsungi seda võimalust kasutama!"

Linn ootab annetusi 15. maini ning siis avaldatakse annetajate nimekiri teoses "Viljandimaa Vabadussammas", mille koostaja ja kirjutaja on Jaak Pihlak.

Kolmapäeval nentis Pihlak, et tööde juures pole mingeid tõrkeid ega takistusi ette tulnud. "Ma pean ütlema, et see, mida teevad Tiiu Kirsipuu ja Ivan Zubaka, on täiesti imeline. Nad on ikka tõelised kujurid," kiitis ta kahte pronksist kujurühma loovaid skulptoreid. "Ma olen sada protsenti kindel, et saame väga ilusa ja väga kvaliteetse mälestussamba siia Viljandisse."

Pronkskujud on juba valmis valatud ja omavahel kokku keevitatud "Praegu säravad need nagu jumala pale, nii et need on tarvis ära patineerida ehk tuhmistada, et need mõjuksid veidi loomulikumalt," rääkis Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles