Maakonna keskmise palga eest saab Viljandis 1,25 ruutmeetrit korterist (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi korterite keskmine ruutmeetri hind ostu-müügitehingute põhjal oli veebruaris 1129 eurot. Võrreldes läinud aasta lõpuga on see langenud, kuid põhjust võib näha selles, et eelmise aasta teisel poolel lõpetati tehingud uusarenduste korteritega, mis keskmise ruutmeetri hinna üles viis.
Viljandi korterite keskmine ruutmeetri hind ostu-müügitehingute põhjal oli veebruaris 1129 eurot. Võrreldes läinud aasta lõpuga on see langenud, kuid põhjust võib näha selles, et eelmise aasta teisel poolel lõpetati tehingud uusarenduste korteritega, mis keskmise ruutmeetri hinna üles viis. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa 2022. aasta keskmise brutopalga 1418 euro eest saaks osta Viljandis 1,25 ruutmeetrit korterist, samas kui Eesti keskmise palga eest, mis on paarsada eurot suurem, saaks Tallinnas osta umbes pool korteri ruutmeetrit.

«Võiks saada keskmise palga eest Viljandis ruutmeetri kätte,» lausus Domus Kinnisvara Viljandi regiooni juht ja maakler Mirje Kallaste.

Möödunud aasta lõpust on Viljandi korterite keskmine ruutmeetri hind statistika järgi teinud küll sirgjoonelise languse ja jõudnud 1700–1800 euro juurest veebruariks 1129 euro juurde, ent kinnisvaraspetsialistide sõnul see kogupilti ei näita, sest statistikasse on oma nüansse lisanud aasta lõpul viimase lihvi saanud uusarenduste tehingud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles