UNIVERE KÜLA Mulgi vallajuhid vaevad üleskaevatud teele sundvalduse seadmise võimalust

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Univere küla peamine juurdepääsutee kaevati eelmise nädala keskel lahti. Omaniku kinnitusel jõuab remont aga peagi lõpule ning tee avatakse uuesti kasutamiseks.
Univere küla peamine juurdepääsutee kaevati eelmise nädala keskel lahti. Omaniku kinnitusel jõuab remont aga peagi lõpule ning tee avatakse uuesti kasutamiseks. Foto: Marko Saarm

Mulgi vallavolikogu asub teisipäevasel istungil arutama eelmisel nädalal üleskaevatud eratee küsimust ja ühe variandina ka sundvalduse seadmise võimalust ning tee omanikule saatsid vallajuhid juba eelmisel nädalal kirja, et selgitada talle läbimatuks muudetud tee tähtsust.

22. märtsil lasi Ain Luukas Mulgi vallas Univere külas umbes 70 meetrit oma teest üles kaevata, muutes sellega mitme majapidamise ja muu hulgas kantrifestivali toimumispaiga, Urissaare rantšo peamise juurdepääsutee läbimatuks. Vald on asunud rutuga otsima koostöö- ja kompromissivõimalusi, aga teisipäevasel volikogu istungil tuleb muuhulgas arutusele ka sundvalduse seadmise võimalus, sest lahendus peab olema ametlik ja püsiv.

Läinud nädala lõpus Ain Luukasele saadetud märgukirjas nentis vallavalitsus, et üleskaevatud teelõiku on kohalikud elanikud aastakümneid kasutanud. Lisaks Luukase majapidamisele ühendab see tee muu maailmaga veel kahte püsielanikega majapidamist ning hiljuti külas omanikku vahetanud kaht maja. Vald rõhutas, et teed kasutatakse ka teenuste osutamiseks, näiteks prügiveoks, ning et see tee on oluline armastatud Urissaare kantrifestivali silmas pidades, on vald seda oma kulu ja kirjadega korrastanud.

Vallavanem Imre Jugomäe ütles esmaspäeva pärastlõunal, et alates eelmise nädala kolmapäevast on vald ja ta ka ise olnud kõigi asjaosalistega tihedas kontaktis, et püüda olukorrale lahendust leida, ning esmaspäeval käis ta ise läbipääsuteid uurimas.

«Sarnasus Mati teega, mis samuti üles kaevati, on tõepoolest olemas,» tõdes Jugomäe. «Samas on praegusel juhul kõige olulisem siiski, et elanikud saavad oma kodudesse. Luukase maadelt läheb läbi kaks teed: üks sõitis välja Valga–Uulu maanteele ning teine sõidab välja teisele poole Piiri tänavale. Luukas on kenasti välja pannud sildid, kustkaudu sõita, ning kinnitab, et selle teise tee sulgemine plaanis pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles