Minister vahetas haigla nõukogus arsti ametniku vastu (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla suurim ettevõtmine on uue hoone rajamine. Kui neli aastat tagasi leiti selleks nii-öelda perearstide euroraha, kutsuti nõukokku perearst Helve Kansi (vasakul). Nüüd muutus rahastaja ning nõukokku tuli sotsiaalministeeriumi esindaja Kersti Esnar.
Viljandi haigla suurim ettevõtmine on uue hoone rajamine. Kui neli aastat tagasi leiti selleks nii-öelda perearstide euroraha, kutsuti nõukokku perearst Helve Kansi (vasakul). Nüüd muutus rahastaja ning nõukokku tuli sotsiaalministeeriumi esindaja Kersti Esnar. Foto: Marko Saarm, Elmo Riig, Sotsiaalministeerium

Koos perearstidega uut haiglat-tervisekeskust rajava sihtasutuse Viljandi Haigla nõukokku ei kuulu enam ainsatki perearsti. Pärast Helve Kansi kolimist Hiiumaale tehti ühele perearstile küll ettepanek nõukokku asuda, aga tema loobus ja siis leidis minister, et tähtsam on lisada nõukokku ministeeriumi esindaja.

Kui Helve Kansi 2018. aasta oktoobris haigla nõukogu liikmeks sai, ütles nõukogu esimees Agris Koppel, et perearsti kutsumine haigla nõukogu liikmeks ei ole just tavapärane. Selle põhjuseks oli asjaolu, et Viljandi haigla asus looma Eestis ainulaadset haiglat-tervisekeskust, mida tehakse koos perearstidega. «Seega on perearstide hääle kõlamine oluline ka nõukogus,» nentis Koppel neli ja pool aastat tagasi. Nüüd sotsiaalminister Peep Peterson perearstide häält enam nii tähtsaks ei pea.

Helve Kansi volitused nõukogu liikmena lõppesid mullu oktoobris ning ta lahkus nõukogust põhjusel, et kolis Hiiumaale. «Nõukogu arutas doktor Kansiga tema jätkamise võimalusi, kuid arusaadavatel põhjustel ei olnud tema jätkamine võimalik,» märkis Agris Koppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles