Päästjad kutsusid nädalavahetusel korrale kalu himustanud naise, kustutasid elektripliidi ning püüdsid kinni kopra

Sakala
Copy
Nädalavahetus oli Viljandimaal päästjatele töine.
Nädalavahetus oli Viljandimaal päästjatele töine. Foto: Madis Veltman

Nädalavahetus oli Viljandimaal päästjatele töine: süttisid nii turvas kui kodutehnika, kinni tuli püüda linna eksinud kobras ning tuletada kevadiselt õhukesele järvejääle läinud kalapüüdjale meelde ohutusreegleid.

Reedel kell 16.23 anti pääsekeskusele teada, et Mulgi vallas Polli külas püüab üks inimene jääle mineku keelust hoolimata järvel kala. Kohale sõitnud päästjad kutsusid kalastaja kaldale. Kala püüdnud naisele selgitati koos politseiga kevadise jääga seotud ohte ning siseveekogude jääle mineku keeldu.

Laupäeval kell 7.19 teatati, et Viljandi vallas Parika rabas põleb turvas. Päästjad lõikasid turbatootmise ettevõtte territooriumile pääsemiseks aialuku läbi ning kastsid turbaaunal põlevat kolmeruutmeetrist ala, kuni põleng kustus.

Laupäeval kell 18.42 teatati, et Viljandis Lääne tänaval hakkas korteris söögitegemise järel elektripliidi sisemus kärssama. Päästjad viisid pliidi õue, eemaldasid selle tagant katte ning selgus, et kärssama oli hakanud isolatsioonimaterjal, mis oli tõenäoliselt süttinud näriliste kahjustatud elektrijuhtmete rikkest. Pliit oli hiljuti linna toodud maakodust.


Viljandis läks kärssama elektripliidi isolatsioonimaterjal, mis oli tõenäoliselt süttinud näriliste kahjustatud elektrijuhtmete rikkest.
Viljandis läks kärssama elektripliidi isolatsioonimaterjal, mis oli tõenäoliselt süttinud näriliste kahjustatud elektrijuhtmete rikkest. Foto: Päästeamet

Pühapäeval kell 7.55 teatati päästeametile, et Abja-Paluojal Kangru tänaval liigub ringi kobras. Päästjad püüdsid looma linguga kinni, panid puuri ja viisid loodusesse tagasi.

Esmaspäeval kell 5.55 teatas Karksi-Nuias Tehase tänaval kortermajas elav mees, et tema põlev suitsukoni kukkus diivani vahele ja ta ei saa seda enam ise kätte. Kohale kiirustanud päästjad kontrollisid suitsu täis toas tuleohutust ja leidsid õnneks kustunud koni üles. Mehe suitsuandur polnud töökorras ja see häiret ei andnud. Ruumid tuulutati ja kõrvalist abi vajavast mehest teavitati omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles