Lumi sulas, kuid prügiveomure jäi järgmist talve ootama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Selle kitsa kahe maja vahelise pilu kaudu lohistavad prügivedajad Tartu tänav 8 prügikonteinerid tänavale ja seejärel tagasi, aga kui tänava ääres on lumevall, siis üle selle nad konteinerit tõsta ei jaksa. Mõnigi kord pargivad ka autod just selle koha ette, kust majahoidja on valli ära koristanud.
Selle kitsa kahe maja vahelise pilu kaudu lohistavad prügivedajad Tartu tänav 8 prügikonteinerid tänavale ja seejärel tagasi, aga kui tänava ääres on lumevall, siis üle selle nad konteinerit tõsta ei jaksa. Mõnigi kord pargivad ka autod just selle koha ette, kust majahoidja on valli ära koristanud. Foto: Marko Saarm

Mida teha, kui lumevall on hommikul ära koristatud, et prügivedaja konteineri juurde pääseks, kuid enne prügiauto saabumist jõuab lumesahk valli uuesti ette lükata? Kas kogu lumevall tuleks majaomanikul endal ära koristada või paluda linna abi?

Selliste küsimustega seisab silmitsi Viljandis Tartu tänav 8 ärihoone haldur ja kaasomanik Taavi Kerner, kelle hinnangul võiks ühte firmasse kuuluvad prügivedajad ja lumelükkajad paremat koostööd teha. Prügivedaja sõnutsi on ligipääsu tagamine aga ikkagi omaniku mure ja teedehooldaja kinnitusel pole koostöö võimalik.

Tartu tänav 8 ärimajal, milles töötab ka Sakala toimetus, on ainuke võimalus prügikonteinereid hoida hoovis, kust need tuleb veopäeval veeretada kahe maja vahelisest kitsast läbikäigust tänava äärde ja seejärel tagasi. Viljandis prügivedu korraldav Eesti Keskkonnateenused nõuab, et konteineriteni peab olema tagatud vaba juurdepääs, mis kõnealuse ärihoone puhul tähendab seda, et vahekäigu ees tänava ääres ei tohi olla lumevalli. Kui vall on, siis läheb kirja tühisõit. Juurdepääsu võib takistada ka auto, mis on eraldi puhastatud sissesõidu ette pargitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles