Põhja-Sakala volikogu võttis eelarve tükkis vallavanema päästeplaaniga vastu ootamatus üksmeeles (3)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mullu ei õnnestunud Karel Tölbil augusti lõpus esimesel katsel vallavanemaks saamiseks volikogus piisavalt hääli korjata, hiljem ta siiski aga ohtrate sekelduste saatel ametisse valiti. Pildil Priit Toobal ja Karel Tölp mullu 30. augustil.
Mullu ei õnnestunud Karel Tölbil augusti lõpus esimesel katsel vallavanemaks saamiseks volikogus piisavalt hääli korjata, hiljem ta siiski aga ohtrate sekelduste saatel ametisse valiti. Pildil Priit Toobal ja Karel Tölp mullu 30. augustil. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavolikogu arutas neljapäeva õhtul teiste teemade seas ka majanduslikes raskustes valla eelarvet. Vastuvõtmata jätmise korral ähvardanuks vallavolikogu laialisaatmine, volikogu näitas aga üles harvaesinevat üksmeelt ning võttis vallavanema päästeplaaniga tükkis eelarve ühel häälel vastu.

Veel eelmisel nädalal oli vallaeelarve kinnitamise kohal õhus küsimärke. Vallavanem Karel Tölp nentis Sakalale, et ülemäära suurt toetust ta volikogus oma nõndanimetatud päästeplaanile ei näe ja sellel puudub ka koalitsioonis toetus. Ta andis mõista, et kui eelarve volikogu toetust ei saa ning seega muutub võimatuks näiteks pankadelt maksepuhkuse taotlemine, siis ta paneb lihtsalt ameti maha.

Eelarve vastuvõtmisega oli vallal väga kiire, sest seaduse järgi peab volikogu tagasi astuma, kui 1. aprilliks pole aastaeelarve vastu võetud. Küsitav oleks olnud ka valla majanduslik tulevik, sest hoonete müümist ja strateegilist investeerimist nägemata olnuks vallavanema hinnangul pangad vaevalt nõus maksepuhkust andma.

Laialisaatmise ohus oli Põhja-Sakala volikogu mullu sügisel, aga siis oli põhjus vallavalitsuse puudumises. Ajanappuse tõttu oli eelmisel nädalal selge, et kui esimese katsega eelarvet vastu ei võeta, on võimalik veel ehk üks kord erakorraliselt kokku tulla, et üritada teisel katsel lahenduseni jõuda, seejärel olekski aga kuu lõpp käes.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles