Tulevikuvalikud toodi gümnasistidele peo peale

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy

Viljandi gümnaasiumis oli neljapäeval teadus- ja karjääripäev, mis tõi kokku hulga end tutvustavaid koole ning organisatsioone, kellest noortel gümnaasiumi järel kasu võiks olla.

Muu hulgas vaadati töötubades, kuidas rahastada õpinguid Põhja-Ameerika ülikoolis või mida tähele panna, et tööintervjuu oleks edukas, aga oli ka praktilisi töötubasid, näiteks kosmosetehnikast või taaskasutusest, ette võeti lennustseenide analüüs filmides ja harjutati hakkimisoskust.

​Välisõpingute rahastamine 

"Eestist on läinud ikkagi sajad või tuhanded USA-sse õppima," lausus Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskuse juhataja Eha Teder. Keskus alustas oma tegevust mõnikümmend aastat tagasi ning viimasel ajal on kõrgkooli minejate hulk olnud 30–50 inimest aastast. Õppimine seal on aga kallis ja nagu Teder ütles, siis tippülikoolide puhul tuleb arvestada aastaeelarveks isegi 80 000 – 90 000 dollarit. Summat kuuldes jookseb tema sõnul enamik piltlikult öeldes nurga taha, aga ometi on USA-sse mindud, ehkki 99 protsendil pole endal seda raha võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles