Riigi toetusrahast jagub tänavu ligi 150 kortermajale

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Alates 2009. aastast on riik andnud korterelamute rekonstrueerimise toetust kogusummas 244 miljonit eurot, mille eest on korda tehtud 1362 kortermaja.
Alates 2009. aastast on riik andnud korterelamute rekonstrueerimise toetust kogusummas 244 miljonit eurot, mille eest on korda tehtud 1362 kortermaja. Foto: Kristjan Teedema

KredEx on alates 2009. aastast andnud korterelamute rekonstrueerimise toetust kogusummas 244 miljonit eurot ja korda on saanud 1362 maja. Tänavune toetusvoor algab 10. aprillist ning seekord jagatakse korterelamute terviklikuks renoveerimiseks 80 miljonit eurot.

Riigi toetusest jagub EAS-i ja KredExi ühendasutuse eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu sõnul seekord ligikaudu 150 majale, kuid lõpuks sõltub kõik nii tehtavate tööde mahust kui ka hinnast. «Alles esimesed hanked näitavad, milliseks kujunevad tööde keskmised maksumused.»

Korteriühistud on riigilt abi saamise võimalusest teadlikud ning vooru avanedes laekub igal aastal kiiresti palju sooviavaldusi. Abi eest peab maja renoveerima vähemalt energiaklassi C ning toetuse osa kogumaksumusest on 30–50 protsenti. See osa on suurem väiksemate või maapiirkondades asuvate kortermajade puhul, samuti kui renoveerimise käigus paigaldatakse majja lift või kui elamu soojustatakse tehases eeltoodetud elementidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles