Bussipileti taastamine nõuab piletikontrollija naasmist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis tuleb linnaliinibussis näidata validaatorile n-ö tühja kaarti, mis registreerib sõidu. Tulevikus on aga võimalik, et tööealisel reisijal peab olema kaardile kantud raha ja iga sõidukorra eest võetakse tasu.
Viljandis tuleb linnaliinibussis näidata validaatorile n-ö tühja kaarti, mis registreerib sõidu. Tulevikus on aga võimalik, et tööealisel reisijal peab olema kaardile kantud raha ja iga sõidukorra eest võetakse tasu. Foto: Marko Saarm

Valitsuskõneluste pidajatelt tulnud mõte kaotada Eestis tasuta ühistransport tähendaks Viljandimaa ühistranspordikeskusele esimese asjana vajadust palgata piletikontrolör ning sellega kaasneks aastas ligi 40 000 euro suurune kulu.

"Kui pole kontrolli, pole ka mõtet süsteemi looma hakata," leidis ühistranspordikeskuse juht Kaupo Kase. Personalifirmade hinnangul peaks piletikontrolör, kes tegelikult on menetlusõigusega ametnik, saama 1400–1600 eurot kuus. Kui sellele liita veel kõik tööandja kulud, siis peakski ühistranspordikorraldaja arvestama ligi 40 000 euro suuruse väljaminekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles