Omavalitsuste ühise loomade varjupaiga projekteerimiseks oodatakse rahastusotsust

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi linnavalitsus ootab vastust rahataotlusele, et hakata projekteerima uut kodutute loomade varjupaika. See on üks esimestest sammudest, mis võimaldaks maakonna omavalitsustel aimu saada, kui suurt osalust oleks ehituseks igaühelt tarvis.
Viljandi linnavalitsus ootab vastust rahataotlusele, et hakata projekteerima uut kodutute loomade varjupaika. See on üks esimestest sammudest, mis võimaldaks maakonna omavalitsustel aimu saada, kui suurt osalust oleks ehituseks igaühelt tarvis. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsuse küsimuse peale, kas nad on nõus kaasa lööma kehvas seisus Tüma loomade varjupaiga uueks ehitamises, oli kolmest maakonna vallast eilseks kirjalikult jaatava vastuse andnud Viljandi vald.

«Volikogudele on teema saadetud, aga nüüd ei oska öelda, kas ka teised kohalikud omavalitsused on mingi vastuse andnud. Võib-olla pole veel jõudnud,» ütles Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin. Tema sõnul võib oodata teistelt valdadelt kampalöömist, sest kui teemat sai Viljandi omavalitsuste liidus arutatud, tõdesid omavalitsuste esindajad, et sellega tuleb koos edasi minna, sest kodutute loomadega tegelemine on omavalitsuse ülesanne. Lisaks on ka praegu maakonna omavalitsustel ühislepe Tümal teenust pakkuva Varjupaikade mittetulundusühinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles