Otsitakse kõige linnurikkamat linna

Sakala
Copy
Kuldnokk kevadet kuulutamas
Kuldnokk kevadet kuulutamas Foto: Peeter Kümmel

Eesti ornitoloogiaühing korraldab sel pühapäeval, 26. märtsil linnade linnuvaatluspäeva, saamaks teada, millises Eesti linnas leidub tänavu kevadel kõige rohkem linnuliike.

Nagu seisab ühingu pressiteates, saavad linnuvaatluspäeval kaasa lüüa kõik huvilised üksi või kuni kuueliikmelistes võistkondades. Selleks tuleb vabalt valitud linnas kella 5 ja 13 vahel kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid.

Vaatlustulemused – osalejate nimed, vaatlusalaks olnud linn ja kohatud liikide nimekiri – tuleb saata samal päeval kella 16-ks vaatluspäeva koordinaatorile Tarvo Valkerile aadressil tarvo.valker@eoy.ee. Täpsed osalemisreeglid leiab ornitoloogiaühingu kodulehelt eoy.ee/linnade-linnuvaatlus.

Valkeri sõnul on kevadiselt soe aeg kohale meelitanud juba hulgaliselt rändlinde ning ka ülejäänud nädal tõotab ilmaprognooside põhjal tulla üsna kevadine. «Seetõttu on väga suur tõenäosus kohata ka linnades äsja saabunud rändlinde,» lausus ta. «Just rändeperioodil võib linnades kohata rohkelt selliseid linnuliike, kes pole kaugeltki tüüpilised linnalinnud.»

Linnade linnuvaatluspäeva korraldab Eesti ornitoloogiaühing 2002. aastast. Möödunud aastal said kõige linnurikkama linna tiitli Haapsalu ja Tallinn. Mõlemas registreeriti 71 linnuliiki ning mõlemad on aastate jooksul olnud kõige sagedamini esikohal.

Valker lisas, et keskmiselt osalevad igal aastal ettevõtmises 20 linna vaatlejad ning eriti aktiivselt möödus mullune vaatlus kokku 26 linnas. Sealhulgas Viljandis määrasid vaatlejad 19 linnuliiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles