Kerkivat suurvett uudistama tulnud külalised kohtasid end harva näitavat kohalikku

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Soomaa ilves näitas end nädalavahetusel mõnele suurvett uudistama tulnud inimesele.
Soomaa ilves näitas end nädalavahetusel mõnele suurvett uudistama tulnud inimesele. Foto: Kristo Kivimets

Nädalavahetusel jäi paari Soomaale suurvett uudistama tulnud külalise kaamera ette ilves. Ilmselt sama looma käpajälgi on kohalikud küll näinud, kuid pildile pole nood teda saanud.

"Nagu Eesti safari," ütles ilvese videosse jäädvustanud Liis Tamman, kes oli end Kuressaare ametikoolis loodusgiidi erialal täiendades tulnud Soomaale praktikale. 

Loomaga kohtus ta laupäeva pärastlõunal ning tõdes, et see oli tõepoolest erakordne. "Alguses loivas kuningas üle tee, siis seisis pikalt heinapalli kõrval ja seejärel liikus graatsiliselt saba lehvides oma tegemiste poole," kirjeldas ta. Videolõik on filmitud autost ja umbes 20 meetri kauguselt.

"Ma ei ole kunagi varem ilvest oma silmaga niimoodi looduslikus keskkonnas näinud," märkis Tamman. Eelmisel kevadel enam-vähem samal ajal oli ta kolm päeva Soomaal matkanud, ööbinud Oksa aidas-metsaonnis ning hommikul maja ees kohvi juues kuulnud tohutut kräunumist, mis meenutas titekisa. "Oli metsakiisude pulmaaeg. Värske lume peal nägime matkates palju jälgi ja arutasime, millised neist kuuluvad huntidele ja millised ilvestele, sest Soomaal on ju mõlemat," jutustas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles