Balti liiga karikat kaitsev Viljandi alustas Tapal koperdades

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandil tuli leppida Tapa vastu kaotusega, kuid viga saab parandada laupäeval.
Viljandil tuli leppida Tapa vastu kaotusega, kuid viga saab parandada laupäeval. Foto: Elmo Riig

Tiitlikaitsjana Balti liiga kohamänge alustanud Viljandi käsipallimeeskonna mängija Ott Varik oli avamängu 26:28 kaotuse järel endale ja klubikaaslastele hinnangut andes karm ja leidis, et meeskond lasi teisel poolajal püksid täis. Kodus tuleb Variku sõnul oma paremus maksma panna.

Balti liiga hooaeg jõudis sel nädalavahetusel nii kaugele, et peeti esimesed veerandfinaalmängud. Tiitlikaitsja Viljandi kohtus avaringis Tapaga ja algus ebaõnnestus.

Tapa publiku ees alustasid mängu paremini küll Viljandi käsipallurid, kes suutsid Aleksander Pertelsoni väravate toel 5:1 ja 12:4 ette minna. Esimese poolaja lõpuks suutis Tapa pisut kosuda ja vaheajale minnes oli vahe viis väravat.

"Jäime kohe laviini alla. Viljandi mehed panid kõik ära ja meie ei suutnud nende postide vahel seisnud Rasmus Otsa kuidagi üle mängida. Vaheajal rääkisime siiski, et kõik on võimalik ja üritame omad asjad ära teha," rääkis Tapa mängija Kaspar Lees esimese poolaja kohta.

Teise poolaja algus mängu suurt muudatust ei toonud ning samasuguse vahega jätkati 41. minutini, kui Hendrik Koksi väravast Viljandi taas 20:15 juhtima asus. Siis aga teenis Ott Varik kaheminutilise karistuse ning selle ajal viskas Tapa neli vastuseta väravat ja tablool seisis viik 20:20. Edasi jätkati punkt punktis võitlust.

Viimased hetked kuulusid siiski Tapale ja Kaspar Leesile. Ta võttis lõpu enda peale, viskas viimase minuti sees kaks väravat ja andis Tapale korduskohtumiseks kaheväravalise edu 28:26.

"Ei tea, kas mõned mehed arvasid ühel hetkel, et mäng oli juba tehtud,” arutles Varik. Tema sõnul oli Viljandi meeskond enne kohtumist kokku leppinud, et Tapal ei lasta oma mängu kätte saada, aga ometi see just lõpus juhtus. "Meie oma lollused rünnakul ja kaitses lasid nad matši tagasi sisse. Vastased olid tublid ja tegid seda, mida oskasid," sõnas Varik.

Korduskohtumine on kavas laupäeval Viljandis. Teistes veerandfinaalides võitis Vilniuse Sviesa Mistrat 36:25, Dragunas Tenax Dobele 24:21 ja Serviti Granitas-Karyse 26:22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles