Rekordeid purustav naine tuleb Viljandi järvejooksule südameoperatsioonist hoolimata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Leili Teeväli oma 40. ümber Viljandi järve jooksu finišis.
Leili Teeväli oma 40. ümber Viljandi järve jooksu finišis. Foto: Kristjan Lust

Novembri viimasel päeval lamas 76-aastane Leili Teeväli haigla kirurgiaosakonnas ning talle tehti avatud südameoperatsioon. Arstid ütlesid, et viis kuud ta joosta ei tohi. See aeg saab täis päev enne ümber Viljandi järve jooksu ning Teevälil on kindel plaan 1. mail olla taas stardirivis. 41. korda elus.

Tartlanna Leili Teeväli on esimene naine, kes on jooksnud ümber Viljandi järve 40 korda. See arv tähistab meestel osaluskordi, millest alates nad arvatakse end Eesti auväärseima jooksuna reklaamiva rahvajooksu väärikate klubisse. Naistel terendab see piir 20 osaluskorra järel, seega on Teeväli tolle piiri kahekordselt ületanud.

Meestest jõudsid väärikate klubisse Meelis Atonen, Andres Tõnisson, Tiit Vaasna, Valdar Krünberg, Enn Laante, Jaanus Laimets ja ehk tuntuima jooksumehena Eero Pevkur, kes on korra tulnud järvejooksul kolmandale kohale. Eerol ja tema isal Einol on kahe peale nüüd koos 92 starti.

Viljandi 1. keskkooli vilistlane Meelis Atonen startis oma esimesele järvejooksule 11-aastasena 1978. aastal ning lõpetas ajaga 53.18. Ta on startinud koolipoisina, tudengina, Valga linnapeana, ministrina ning viimastel aastatel aktsiaseltsi Tavid kullasuuna juhina. Oma tulemustest tunduvalt rohkem on ta jooksul rõõmustanud sõprade üle. Näiteks 1989. aastal elas ta kaasa orienteerumiskaaslase Inno Lingi kolmandale kohale ning 1979. aastal andis oma panuse, et Viljandi mees Urmas Müür võidu koju jätaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles