OLUSTVERE ⟩ Kiduva bussiühendusega asula ei saa peatust isegi poolteise kilomeetri kaugusele (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Koht, kus koolijuht Arnold Pastaku arvates võiks olla bussipeatus, on Viljandi ja Imavere maantee ääres. Ühel pool teed on seal väike parkla ja teisel pool Olustvere kooli reklaamiv silt ning hiidmõõtmetes tool ja laud.
Koht, kus koolijuht Arnold Pastaku arvates võiks olla bussipeatus, on Viljandi ja Imavere maantee ääres. Ühel pool teed on seal väike parkla ja teisel pool Olustvere kooli reklaamiv silt ning hiidmõõtmetes tool ja laud. Foto: Elmo Riig

Olustvere maamajanduskooli juhil oleks hea meel sellegi üle, kui Tallinna ja Viljandi vahel sõitvad liinibussid teeksid nõudepeatuse suure maantee ääres kohas, kust koolimajani tuleks astuda poolteist kilomeetrit. Aga liiklusohutusest lähtudes ei tohi peatust teha ning asulast läbi pole bussid nõus sõitma.

Koolijuht Arnold Pastak nentis, et aastatetaguse ajaga võrreldes käib Olustverest läbi üha vähem kommertsliine ning seeõttu on ühendus nii Viljandi kui Tallinna poole muutunud aina kehvemaks. Nii tegigi Pastak veebruari algul transpordiametile ettepaneku, et kui bussid ei tule Olustverre, võiksid nad teha nõudepeatuse kohas, kus Imavere ja Viljandi vahelise maantee ääres on suur kollane tool ja pink ning Olustvere kooli reklaam. Teisel pool maanteed on ka väike parkla, kus direktori hinnangul võiksid bussid peatuda.

Ekspert: buss ei tohi jätta sõitjaid maantee äärde

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles