Purustatud Vene tank tõi kohale hulga uudistajaid (1)

Copy

Reede keskpäeval Viljandi linnastaadioni kõrvale saabunud purustatud Vene tanki T-72 käis esimese paari tunniga vaatamas paarsada inimest. Osa nendest silmitses hävitatud tapamasinat vaikides, mõned pildistasid tanki, mõned ennast tanki taustal. Valvemeeskonna kinnitusel mingeid vahejuhtumeid ei olnud ja näiteks lilli ei üritanud tankile keegi asetada.

"Esmane mulje on see, et siin tankis on olnud vähemalt kolm hukkunut, kes said oma kuriteo eest karistuse kätte," ütles tanki vaatama tulnud pensionär Ants Riisenberg. "Tehnika on muidugi kõvasti arenenud, tank on saanud tabamuse otse pähe ja torn on laiali lennanud. Teda rünnati sealt, kus soomus oli kõige nõrgem. See näitab ühtlasi seda, et iga tehnika on hävitatav."

Riisenberg teenis omal ajal Nõukogude armee raketivägedes ja on oma silmaga näinud, kuidas polügoonil õppuste käigus rakettidega lennukeid alla tulistati. See, et tank paigutati vaatamiseks Viljandi äärelinna ja mitte näiteks Vabaduse platsile, oli Riisenbergi sõnul põhjendatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles