Ugala valmistub suureks koostöölavastuseks lõunanaabritega

Sakala
Copy
2024. aasta sügiseks jõuab lavastaja Andres Noormetsa käe all lavale Ugala teatri ja Valmiera draamateatri esmakordne koostöö.  
2024. aasta sügiseks jõuab lavastaja Andres Noormetsa käe all lavale Ugala teatri ja Valmiera draamateatri esmakordne koostöö.  Foto: Elmo Riig

Järgmise aasta sügiseks jõuab lavale Ugala ja Valmiera draamateatri esmakordne koostöölavastus.  

Ettevalmistamisega tegelevad nii Valmiera kui Ugala näitlejad, mõlema teatri tehnilised meeskonnad ja kunstnikud. Lavastaja on Andres Noormets, näidendi autor Ott Kilusk.

Ugala ja Valmiera teatri sõpruse juured viivad Ugala teatel tagasi 1953. aastasse, mil Valmiera teater esimest korda Viljandis käis. Hoidmaks pikaajalist sõprust ja mõlemapoolseks kultuuriarenguks ühendatakse nüüd kahe teatrilinna loomejõud ja tuuakse selle auks lavale värske teatritükk. 

Ühistöös valmiva lavastuse keskmes  on kahe eri rahvusest noore armastuslugu, täpsemalt lugu on Eesti ja Läti noorte armastusest, mis sunnib perekonnad teineteisega suhtlema.

"Me oleme lätlastega naabrid, jagame ajalugu ja unistusi, aga teame üksteisest vähe," rääkis lavastaja Andres Noormets. "See lavastus tahab olla sild üle piiri, mis meid lahutab. Me vaatame üksteisele lahtiste silmadega otsa ja püüame aru saada, mis meile vastu vaatab ja vastu peegeldub.”

Teatrite ühisprojekt on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Suur koostöölavastus esietendub 2024. aasta sügisel ning kahe riigi teatrisõpradeni jõuab vähemalt 20 etendust nii Eestis kui Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles