Reovesi paljastas ühe päevaga Viljandis üle poole tuhande kanepidoosi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kanepijääkide suur kogus reovees annab tunnistust, et ka Viljandis on omajagu müüjaid, kellelt saab seda ainet osta.
Kanepijääkide suur kogus reovees annab tunnistust, et ka Viljandis on omajagu müüjaid, kellelt saab seda ainet osta. Foto: Remo Tõnismäe

Reoveeuuring näitab, et jaanuaris oli Viljandis paljude teiste Eesti linnadega võrreldes küll omajagu vähem narkotarvitajaid, aga kanepijälgede analüüsi järgi leidub selle meelemürgi pruukijaid siin ehmatavalt palju. Uuringuga võiks Viljandisse paigutada 600 narkotarvitajat, mis politsei hinnangul võib olla tõele väga lähedal.

Ettearvatult on nii Viljandis kui kogu Eestis enim tarvitatav narkootiline aine kanep, mida jaanuari lõpus tehtud uuringu järgi kasutatakse Viljandis päevas ligi 600 annust. Seejuures lasi justiitsministeerium reoveest võetud proovidest kanepi jälgi uurida esimest korda ning see kergitas Viljandi narkodooside hulka peaaegu kaheksa korda.

Justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Andri Ahven selgitas, et reoveeproovide põhjal ei saa teha lõplikke järeldusi tarvitajate arvu kohta, sest uuring annab edasi keskmise dooside, mitte kasutajate arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles