Kogukond tahaks hoida rahvamaja avatud, kuni arengukava toob selguse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kaarli rahvamajas praegu ringide tegevus ei käi ning asutus ootab oma saatust, mille peaks määrama valla arengukava.
Kaarli rahvamajas praegu ringide tegevus ei käi ning asutus ootab oma saatust, mille peaks määrama valla arengukava. Foto: Elmo Riig

Pärast seda, kui Mulgi vald Kaarli rahvamaja tegevuse Hallistesse üle viis, pöördus Kaarli-Õisu kogukonna aktiiv valla poole mitme ideega, kuidas saaks selle maja uksed septembri lõpuni siiski avatud hoida. Vald otsust muutma ei tõtta ja loodab edasise tegevuse suhtes lahenduse leida aasta teisel poolel.

Rühm aktiivseid kogukonna liikmeid pakkus pöördumises välja näiteks võimaluse täiskasvanutelt huviringides käimise eest väikest tasu küsida. «Keegi ei eeldagi, et täiskasvanud peaksid seda tasuta saama,» tähendas üks külaelanike esindaja Sigrid Ruben.

Samuti pakuti välja, et kui minimaalne küte on olemas, võiks ka ringitegevuse uuesti käima panna ja seda just nädalavahetuste ümber. Nenditi, et kui maja sel ajal nagunii teinekord välja üüritakse ja selleks on tarvis ruumide temperatuuri tõsta, võiks ringitegevustki sellele ajale koondada. Nii ei põhjustaks ruumide kasutamine liiga suurt lisakulu. Siiski, nagu tõdesid ettepanekute saatjad, on läbirääkimised vallaga alles alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles