Viljandi haigla nuputab lahendusi erakorraliste patsientide arvu vähendamiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla erakorralise meditsiini ja sisehaiguste kliiniku juht Märt Põlluveer püüab koos kolleegidega nuputada, kuidas patsiendid EMO-sse pöördumise asemel leiaksid tee õige eriarsti ja ravi juurde.
Viljandi haigla erakorralise meditsiini ja sisehaiguste kliiniku juht Märt Põlluveer püüab koos kolleegidega nuputada, kuidas patsiendid EMO-sse pöördumise asemel leiaksid tee õige eriarsti ja ravi juurde. Foto: Elmo Riig

Ehkki Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonnas on patsiendi ooteaeg mitu korda lühem kui suurtes linnades ning kiirabiautod pole kunagi ukse taga järjekorras, mõtlevad haiglajuhid, kuidas patsiente oleks vähem, sest suurim mure on seotud meedikute nappusega.

«Peame arvestama, et kesklinna kolides intensiivravi võimekus väheneb, meditsiini rahastamine ei suurene ja me teame ka, et kaks kolmandikku erakorralise meditsiini osakonda pöördujaid ei vaja tegelikult seda abi, milleks see osakond on mõeldud,» selgitas Viljandi haigla erakorralise meditsiini ja sisehaiguste kliiniku juht Märt Põlluveer.

Suuresti nendest alustõdedest lähtudes nuputavadki Viljandi haigla arstid ja juhid juba mitu aastat, kuidas vähendada erakorralise meditsiini osakonda ehk EMO-sse pöörduvate inimeste hulka. Üks võimalus oleks see, kui kroonilisi haigusi põdevad inimesed võtaksid korralikult ravimeid ega laseks terviseseisundil järsult halveneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles