Hansa Candle‘i juht Harri Juhani Aaltonen: mul pole kunagi nii pikalt hästi läinud ja nüüd kardan kogu aeg, kus see auk siis tuleb

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Hansa Candle’i juhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul õpetab iga kriis midagi ja praegune on siinsest ettevõtlusest liigse õhu välja lasknud. Nüüd tuleks fookus seada sinna, milles tõeliselt hea ollakse.
Hansa Candle’i juhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul õpetab iga kriis midagi ja praegune on siinsest ettevõtlusest liigse õhu välja lasknud. Nüüd tuleks fookus seada sinna, milles tõeliselt hea ollakse. Foto: Elmo Riig

Nii mõnegi Viljandimaa ettevõtte juhid on tootmistööd ümber korraldanud, kuid koondamislaine pole maakonda tabanud. Siinse küünlatehase Hansa Candle juhi Harri Juhani Aaltoneni sõnutsi on võrreldes eelmise kriisiga ettevõtjate peas toimunud muutus ja enam nad töötajaid nii kergekäeliselt lahti ei lase mõttega, et kui vaja, saab uued palgata.

«Keegi ei taha häid töötegijaid ära anda ja viimase vindini hoitakse. See on natuke olukorda leevendanud ja koondamislainet ära hoidnud,» ütles Aaltonen.

Selle näiteks, et tööjõudu pole niisama lihtne tagasi saada, tõi ta oma ettevõttes rendifirma kaudu kolmel aastal töötanud inimese, kes sai nüüd pagulase staatuse ja kelle saaks tööle võtta, aga kes on töötukassas arvel ja saab sealt peaaegu 1000 eurot toetusi. «Ma ei tea, kas see on nüüd bruto või neto,» lisas ta ja nentis, et samas saab too inimene teha ka töösutsakaid. «See on heaoluühiskond, mis on Eestisse saabunud, ja küsimus on selles, et kui niisama olles saan 1000 eurot, kas siis 1200 või 1300 eest on üldse tahtmist iga päev tööle minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles