Noori ärgitatakse omaloomingut kirja panema

Sakala
Copy
Omaloominguvõistluse koordinaatori Veronika Raudsepp Linnupuu sõnul mingeid žanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seata.
Omaloominguvõistluse koordinaatori Veronika Raudsepp Linnupuu sõnul mingeid žanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seata. Foto: Marko Saarm/Sakala

Linnaraamatukogu ootab juba 26 korda 15–21-aastaste Viljandimaa noorte eestikeelset loomingut. Omaloominguvõistlusele võib esitada kõikmõeldavas ilukirjanduslikus vormis, peale luuletuste ja jutustuste on teretulnud ka haikud, näidendid, novellid ja valmid.

Omaloominguvõistluse koordinaator Veronika Raudsepp Linnupuu kinnitas, et žanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seata. Parimaid hinnatakse eraldi luule- ja proosateoste kategoorias.  

"Parimad kirjutajad saavad Kultuurkapitali ja Viljandimaa omavalitsuste liidu toel rahalisi auhindu," rääkis Raudsepp Linnupuu. "Tulemused avalikustame žürii ja noorte kohtumisel mai lõpus. Eelarvamusevaba hinnangu saamiseks edastame võistlustööd žüriile lugemiseks ja hindamiseks pseudonüümiga allkirjastatult."

Tänavuse võistluse žüriisse kuuluvad noore kirjanduse ajakirja Värske Rõhk tegevtoimetaja Saara Liis Jõerand, lavastaja Laura Jaanhold, Sakala kultuuritoimetaja Margus Haav ja luuletaja Aleksandra A.T. 

"Iga kolme aasta järel koostame auhinnatud töödest kogumiku," ütles Raudsepp Linnupuu. "Tänavuse, 26. omaloominguvõistluse paremiku avaldame kogumikus "Meie mõtted 2022–2024". Kogumik avaldatakse 2025. aastal. Samuti avaldame auhinnatud tööd Linnaraamatukogu kodulehel ja sotsiaalmeedias."

Vabalt valitud teemal omaloomingut ootame 1. mai keskööni e-postile kultuurikonks@gmail.com. Lisaks tööle palutakse kirjale lisada oma nimi, isikukood, elukoht ja/või kool ning pseudonüüm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles