Viljandi väiketankla näitab postihinnaga suurtele tegijatele tagatulesid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Texor pakub teiste tanklate püsikliendi hinda kõigile ostjatele.
Texor pakub teiste tanklate püsikliendi hinda kõigile ostjatele. Foto: Marko Saarm

Kaks Viljandimaa ettevõtjale kuuluvat Texori tanklat pakuvad mootorikütust hinnaga, mis on konkurentide omast selgelt odavam. Diislikütuse liiter maksab Texoris kümme ja bensiin 95 viis senti vähem, kui on kirjas konkurentide hinnatabloodel.

"Ei, me ei püüa suurtele hinda ette näidata," sõnas Texori esindaja Mark Orav. "See on meie vastukäik sellele, et suured ketid teevad allahindlusi kliendikaardiga."

Nii oli Texori tanklas reede keskpäeval diislikütuse postihind 1,599 eurot liiter, samal ajal maksis sama kütuse liiter Neste tanklas ilma soodustusteta 1,699 eurot. Bensiini 95 liiter maksis Texoris 1,679 ja Nestes 1,729 eurot.

Orav selgitas, et kui suured ketitanklad pakuvad oma püsiklientidele kaardiga hinnasoodustust 7-8 senti postihinnast, siis Texor, kes kaarte ülemäära palju jaganud pole, teeb soodustuse otse postihinnas. "Selleks, et meie kliendid saaksid ka kütust vähemalt sama hinnaga, mida pakuvad suured müüjad kliendikaardiga," rääkis Orav.

Maailmaturul on selle nädala teated kõnelnud nafta hinna langusest ning reede hommikul oli see 81 eurot barreli eest. Prognoosi kohaselt võib hind lähiajal veel mõnevõrra langeda.

Neste hinnatablool särasid reedel mõnevõrra suuremad hinnad kui Texoris, aga sooduskaardi omanikud said liitri kätte odavamalt.
Neste hinnatablool särasid reedel mõnevõrra suuremad hinnad kui Texoris, aga sooduskaardi omanikud said liitri kätte odavamalt. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles