Võit! Eesti käsipallikoondise resultatiivseimad mängijad olid viljandlased

Sakala
Copy
Eesti käsipallikoondise üleplatsimees oli Karl Toom (pildil näoga) 11 väravaga. Mihkel Lõpp sai kirja kuus tabamust. 
Eesti käsipallikoondise üleplatsimees oli Karl Toom (pildil näoga) 11 väravaga. Mihkel Lõpp sai kirja kuus tabamust. Foto: Marie Johanna Kippar

Eile pidas Eesti käsipallikoondis, kuhu kuulusid teiste seas endised ja praegused Viljandi HC mängijad Karl Toom, Rasmus Ots, Ott Varik, Mihkel Lõpp ja Hendrik Koks, Tallinnas Kalevi spordihallis 2024. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri kohtumise Iisraeli koondisega ning võitis.

Alagrupis võrdse pulga peal ehk kolmandal ja neljandal kohal asetsevad Eesti ja Iisrael kinkisid publikule tasavägise matši, mida juhtis kogu aeg kodumeeskond.

10. mänguminutiks oli Viljandi meeste Karl Toomi, Mihkel Lõpu ja Ott Variku eestvedamisel plahvatuslikult alustanud Eesti esindus 7:5 eduseisus. Vastasvõistkond püsis ligi kuus minutit kuival. Põud lõppes 17. minutil ja Iisrael ronis taas vaid kolme värava kaugusele viigist. 20. minuti eel tegi Toom seisuks 11:7, kuid viis minutit hiljem muutus mängupilt kriitilisemaks, kui Iisrael oma kaotusseisu vähendas ja tabloole 10:12 võlus.

Esimese poolaja lõpuks said eestlased mängurütmi oma kontrolli alla tagasi ja läksid puhkepausile 16:12 eduseisus. Muidu neljaväravalist edumaad nautinud Eesti leidis väravalisa 42. minutil, kui Toomi vise tegi seisuks 21:16. 49. minutil sai Eesti veelgi hoogu juurde, kui Markus Viitkar koondise kuue väravaga ette viis.

Neli minutit enne kohtumise lõppu vähendas Iisrael taas kaotusseisu kolme värava peale, millele järgnes veel vise Eesti tühja väravasse paarkümmend sekundit enne lõpuvilet. Nõnda loovutas Eesti viimaste momentidega oma stabiilse neljaväravalise edumaa, kuid võitis seisuga 30:28.

Eesti koondise üleplatsimees oli Karl Toom 11 väravaga. Kuus tabamust sai kirja Mihkel Lõpp. Iisraeli resultatiivseim mängija oli Yonatan Dayan üheksa väravaga.

"60 minutit perfektselt mängida on raske. Loomulikult olen rahul võidupunktidega ja olen rahul ka sellega, kuidas kasutasime seitse mängijat kuue vastu tehnikat – see muutis mängupilti rahulikumaks. Vastased survestasid meid rohkem ründe kui kaitsega. Meeskond on pisut väsinud sel perioodil, kuid üldjoontes saab rahule jääda," lausus Eesti koondise peatreener Tomas Sivertsson ETV2-le.

"Eks võiduga olen väga rahul, aga kahjuks olime siin terve mängu nelja-viie väravaga ees ja lõpus tegime lihtsalt vigu, mida ei tohi teha," ütles Mait Patrail ETV2-le. "Karl (Toom – toimetus) üritas joonele sööta, väravavaht väravas ei olnud. Parem viska ise, on suurem protsent, et sisse läheb, kui joonele söötes. Muidugi lõpus vaatad tabloole, oled rõõmus, aga kui tead mängu kulgu, siis on natukene kahju ka, et lõpus ei võitnud nelja-viie väravaga."

Patrail tunnistas pärast mängu, et maru väsimus oli lõpuks peal. "Ei jäänud küll midagi sisse. Rünnakus on päris palju puhkeaega, isegi paremsisemise peal ma eriti ei rünnanud. Ma andsin seal Toomile ja Lõpule võimaluse. Nad mängisid väga hästi. Ei olnudki vaja ise sekkuda mängu, väga tublid poisid olid."

Patrail nentis, et kui ta koondisse tuli, oli päris palju uusi nägusid. "Aga kindlasti on Karl Toom alati viskaja. On halb päev, on hea päev – täna oli tal hea päev, see oli meie õnneks. Lõpp on kõva arengu edasi teinud ja Viitkar muidugi joone peal. Täna mõlemad mängisid enam-vähem 60 minutit ja tegid väga hea partii."

Juba pühapäeval on Iisraeli kord võõrustaja rolli proovida. ETV2 näitab korduskohtumisest otsepilti kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles