PÕHJA-SAKALA Volikogule sobimatu eelarve pääste plaan võib viia vallavanema vahetuseni (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Septembri lõpus asus Karel Tölp Põhja-Sakala vallavanemaks. Nüüd leiab ta, et oluliste otsuste tegemisel on vallapoliitikud viis kuud kohapeal tammunud ja kui tema ettepanekuid eelarve muutmiseks ei arvestata, pole võimatu vallavanema vahetumine.
Septembri lõpus asus Karel Tölp Põhja-Sakala vallavanemaks. Nüüd leiab ta, et oluliste otsuste tegemisel on vallapoliitikud viis kuud kohapeal tammunud ja kui tema ettepanekuid eelarve muutmiseks ei arvestata, pole võimatu vallavanema vahetumine. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavanem on kindel, et kui märtsis rasked otsused ei lange, saab aasta pärast vallal raha täiesti otsa. Et saaks tööle palgata vajalikke inimesi, maksta korralikku palka ja teha muud tarvilikku, loetleb vallavanem volikogule üheksa hoonet, millest mõni müüki panna. Volikogu plaani ei toeta ning see võib taas viia vallavanema vahetuseni.

"Jah ta on mulle telefonis öelnud, et kui valitsuse ettepanekuid vastu ei võeta, siis astub ta tagasi," nentis Põhja-Sakala volikogu esimees Aino Viinapuu ja tunnistas, et on kurb, et olukord on jõudnud ultimaatumite esitamiseni. Rahva ees ütles Karel Tölp sama mõtte välja neljapäevaõhtusel koosolekul Tääksis. Sakalale antud kommentaaris jäi ta rahumeelseks ja väitis, et tema tagasiastumine oleneb sellest, mis saab ettepanekutest n-ö suures pildis.

"Meie eesmärk pole mitte vara maha müüa, vaid anda vallale võimalus areneda ja teenuste kvaliteeti paranda," selgitas Karel Tölp. Nii saatis vallavalitsus esmaspäeval volikokku neljale A4 leheküljele mahtuva eelarve muudatusettepanekute loetelu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles