Laupäeval lendavad noortetoas ratturid ja rulatajad

Sakala
Copy
Lennukitehases korraldatakse triki- ja tõukeratturite võistlust "Fly High" viiendat korda. 
Lennukitehases korraldatakse triki- ja tõukeratturite võistlust "Fly High" viiendat korda. Foto: Marko Saarm

Viiendat aastat järjest korraldab Viljandi avatud noortetuba koos ekstreemspordihuviliste noorte ja Viljandi Jakobsoni kooli loovtööd tegevate noortega üle-eestilise võistluspäeva "Fly High", mis on mõeldud BMX-i sõitjatele, rulatajatele ja tõukerattasportlastele. 

Avatud noortetoa projektijuhi Rita Pomberi sõnul tahetakse võistlusega anda noortele ekstreemsportlastele võimalus oma oskusi demonstreerida. "Kui ma peaaegu viis aastat tagasi siia tööle asusin, siis tekkis mul küsimus, kuidas me ei kasuta ära suurepäraseid võimalusi ehk noortetoa sise-skate-parki talvel võistluste korraldamiseks. Sellest ajast peale võtsin südameasjaks korraldada igal aastal talvine võistlus, mis annab noortele, kes iga päev oma oskusi treenivad, võimaluse ka omavahel mõõtu võtta," ütles Pomber.

Ta lisas, et iga aastaga on võistluspäev kasvanud nii osalejate kui ka sponsorite poolest. "Noored ootavad seda võistluspäeva väga, valmistuvad suure tahtejõuga ja on ootusärevad. Ja mitte ainult Viljandi noored, vaid ekstreemspordihuvilised üle Eesti! Paljud noored väljastpoolt Viljandit on võistlusest osa võtnud kõigil neljal korral ja on väga soe tunne näha juba tuttavaid sõitjaid taas meie juures," rääkis Pomber. "Oleme päris hästi tõestanud, et oskame läbi viia Eesti suurimat ekstreemspordi võistluspäeva."

Projektijuht sõnas, et ainus mure kogu suure rõõmu juures on see, et trikipark hakkab võistlusele väikeseks jääma ja pealtvaatajatele ei ole seal üldse ruumi. Ta loodab, et tulevikus saavad noored suurema sisetrikipargi koos pealtvaatajatele mõeldud kohtadega ning siis saab võistluspäeva veelgi laiemaks ja tuntumaks kasvatada.

Võistluspäev on mõeldud 7–26-aastastele noortele. Võistlustele registreerimine algab võistluspäeva hommikul kell 9 kohapeal Viljandi avatud noortetoas Hariduse tänav 12a. Võistlused algavad kell 10.

Sündmus on noortele tasuta. Võistluspäeva filmib Viljandi avatud noortetoa foto- ja videoring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles