Sage lumesadu paneb suusatajad rada otsima

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tänavune märts nõuab rajameistritelt kõvasti tööd. Lund sajab üha juurde ning nii on vahel isegi paar korda päevas vaja masinaga jäljed jälle sisse sõita. Foto on tehtud Holstre-Pollis. 
Tänavune märts nõuab rajameistritelt kõvasti tööd. Lund sajab üha juurde ning nii on vahel isegi paar korda päevas vaja masinaga jäljed jälle sisse sõita. Foto on tehtud Holstre-Pollis. Foto: Erakogu

Tänavune märts on suusasõpru kostitanud paksu lumekihiga, mis lubab neil radadel vuhiseda tõenäoliselt veel pikalt. Et aga lund muudkui juurde tuleb, teeb see keeruliseks radade hooldamise, sest vaevalt on masinaga jälg sisse tehtud, kui juba uus kiht peale sajab. Nii peavad suusatajadki rajainfol silma peal hoidma.

​Holstre-Polli spordikeskuse juhi Gaspar Värvi sõnul juhtub sedagi, et meister läheb mitu korda päevas rada tegema. "Ikka igapäevane töö on see. Praegu on ta kolm tundi rajal müranud," ütles ta neljapäeval pärastlõunal.

​Suusatajaid jagub Holstre-Polli rohkesti ja nagu Värv tähendas, on hoog sees olnud juba pikalt. Kui traktoriga on rada siledaks lükatud ja päeva jooksul õrn kiht peale sajab, on abi ATV-st, millele käib spetsiaalne rajarull taha. "Pole midagi teha, inimesed soovivad suusatada ja keskus on olemas. Tuleb seda teha, kuni lund jätkub. Millal viimati märtsis suusatada sai?" rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles