Viljandi noorte plaanidele rahaleidmise konkurss tuleb taas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi noortevolikogu projektikonkurssi VNV 48 on peetud neli aastat. Selle käigus jagatakse laiali 10 000 eurot.
Viljandi noortevolikogu projektikonkurssi VNV 48 on peetud neli aastat. Selle käigus jagatakse laiali 10 000 eurot. Foto: Erakogu

Märtsi viimasel päeval ja aprilli esimese nädalavahetusel on Viljandi gümnaasiumis neljandat aastat noortelt noortele korraldatav projektikonkurss VNV 48, kus 14–26-aastased noored saavad uurida, kas nende ideedele on võimalik linnalt raha saada.

Korraldajate teatel on see kõike muud kui tavaline projektikonkurss. "VNV 48 on Viljandi noortevolikogu korraldatav inkubaator, mis annab võimaluse kahe ja poole päeva jooksul oma ideed mentorite abil täiustada, saada targemaks projektirahastust puudutavates nüanssides ja esitada kvaliteetne ja läbimõeldud projektitaotlus," kirjutas Sakalale noortevolikogu esimees Pille-Riin Lillepalu. Noortevolikogul on välja jagada kokku ligi 10 000 eurot. Registreerimine VNV 48-le on avatud 12. märtsini.

31. märtsi õhtu algab Lillepalu teatel hoogsa õppimisega, mille tarvis jagavad külalised oma teadmisi ja näpunäiteid. Sealt edasi algab projektikirjutamine ja idee täiustamine, mida toetavad mentorid. Seejärel õpitakse oma ideed esitlema. 2. aprilli pärastlõunal asub noortevolikogu projekte hindama ja juba mõne päeva jooksul saavad osalejad oma rahastustaotlusele vastuse ja tagasiside.

Varasematel aastatel on noortevolikogu rahastanud näiteks autokino korraldamist gümnasistide nädalal ja kontsertlavastust "Igaühel on südamelaul".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles