Naiste hügieenitarvete nappuse leevendamiseks kogutakse Viljandis kolme kogumiskastiga annetusi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Poolteist nädalat kestnud solidaarne naistepäeva on kultuuriakadeema kogumiskasti toonud hõredalt hügeenitarbeid, kuid nagu siinne korraldaja ütles, on aktsiooni lõpuks kastid alati täis.
Poolteist nädalat kestnud solidaarne naistepäeva on kultuuriakadeema kogumiskasti toonud hõredalt hügeenitarbeid, kuid nagu siinne korraldaja ütles, on aktsiooni lõpuks kastid alati täis. Foto: Marko Saarm

Kuigi naistepäeva lilled ja maiustused on seljataha jäänud, kestab solidaarne naistepäev ja uue nädala esmaspäevani saab Viljandis kolme kogumiskasti tuua hügieenitarbeid, mis jõuavad vähekindlustatud naiste ja tüdrukuteni.

"See on ehmatavalt suur arv, kui paljud naised on hädas, sest ei saa lubada endale niivõrd elementaarseid asju," ütles Reniita Romann, kes on solidaarse naistepäeva aktsiooni Viljandi eestvedaja.

Viljandis on sel korral kolm kogumispunkti ja nagu Romann ütles, siis kultuuriakadeemia üliõpilasesindus võttis temaga tänavu ise ühendust, et küsida, kas võib ka akadeemia peahoonesse kogumiskasti panna. "Olin kohe nõus," märkis ta.

Veel võib hügieenitarbeid viia kogumiskasti kunstikooli koridoris või otse Romannile. Samuti on võimalik teha rahaline annetus, et siis solidaarse naistepäeva korraldaja saaks ise vajalikke tarbeid osta ja neid abivajajatele jagada.

Esimese poolteise nädalaga oli Viljandi kogumiskastidesse jõudnud veel vähe annetatud kraami, kuid nagu siinne eestvedaja ütles, on see ikka nii olnud, et algus tundub hõre, aga viimasel päeval on kastid alati täis saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles