Delfi peatoimetaja haarab ohjad ka «Eesti Päevalehes»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Soonvald eelmise kümnendi algul «Sõnumilehe» peatoimetajana
Urmo Soonvald eelmise kümnendi algul «Sõnumilehe» peatoimetajana Foto: Peeter Langovits / Postimees

«Eesti Päevalehe» senine peatoimetaja Vallo Toomet lahkub aprilli algul ametist ning «Eesti Päevalehe» ja internetiportaali Delfi ühiseks peatoimetajaks ning uudistejuhiks saab Urmo Soonvald.

Aktsiaselts Ekspress Grupp ning tütarettevõtted aktsiaselts Eesti Ajalehed ja aktsiaselts Delfi moodustavad «Eesti Päevalehe» ja Delfi toimetustele tuginedes uue päevauudiste toimetuse. See hakkab vastutama iga päev ilmuvatesse trüki-, digitaal- ja veebitoodetesse sisu tootmise eest.

Selle muudatuse tõttu kutsub aktsiaseltsi Eesti Ajalehed nõukogu alates 1. aprillist juhatusest tagasi Vallo Toometi. Uut juhatuse liiget ei valita.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin ütles, et otsust ühendada kahe väljaande toimetused ajendas tegema soov tõhustada ettevõtte tööd.

«Pärast seda, kui omandasime Jaan Manitskilt «Eesti Päevalehe» osaluse, hakkasime mõtlema, kuidas peaksime käituma olukorras, et meil on küll erinevad brändid, aga enam-vähem ühesugune struktuur,» selgitas Kobin.

Tema sõnul nimetatakse ühendtoimetus päevauudiste toimetuseks, et säiliksid praegused brändid. «Tegime seda selleks, et kelleski ei tekiks tunnet, nagu muutuks «Eesti Päevaleht» Delfiks või vastupidi,» lausus ta.

Juhatuse esimehe kinnitust mööda ei muutu uudistetoimetuse loomise järel Delfi portaali ega «Eesti Päevalehe» lugeja jaoks algul midagi. Samuti ei lahku töölt ükski ajakirjanik.

«Esialgu ei näe me mingit vajadust hakata ühte või teist kuhugi suunda väänama. Mõlemal on lojaalsed lugejad, kes on harjunud seniste toodetega,» põhjendas Kobin.

Mis saab Vallo Toometist, on esialgu lahtine. Kobini sõnul peetakse Toometiga, kellel on pikaajaline kogemus televisiooni valdkonnas, läbirääkimisi, et ta asuks juhtima portaali videoprojekti.

Pikas perspektiivis tegutseb Ekspress Grupp selle nimel, et kõik nende omanduses olevad väljaanded tihendaksid koostööd.  

«Meie soov on teha optimaalselt erinevates formaatides ajakirjanduslikke tooteid ja see ei puuduta mitte ainult Delfit või «Eesti Päevalehte», vaid ka «Maalehte» ja «Eesti Ekspressi». Kui suudame brändid tööle panna, saavad lugejad portaalis ja lehes näha ka teiste väljaannete ajakirjanike nägu,» rääkis Kobin.

2009. aastal ühendas Ekspress Grupp nädalalehti «Eesti Ekspress» ja «Maaleht» väljaandvad ettevõtted. Ühinemise järel tekkinud ettevõtte nimeks sai aktsiaselts Eesti Ajalehed.

2011. aasta kevadel ühendas Ekspress Grupp Eesti Päevalehe aktsiaseltsi ja aktsiaseltsi Eesti Ajalehed, kuhu koondati kõigi Ekspress Grupile täielikult kuuluvate ettevõtete toimetused — Delfi, «Eesti Ekspressi», «Eesti Päevalehe» ja «Maalehe» ning eelnimetatud ajalehtede kuukirjade toimetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles