Sakala maraton jääb ära

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Tammemäe sõnul on Holstre-Polli suusaradadel piisavalt lund, et pühapäeval seal Saho karikavõistlused pidada.
Tiit Tammemäe sõnul on Holstre-Polli suusaradadel piisavalt lund, et pühapäeval seal Saho karikavõistlused pidada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala suusamaratoni korraldajatel ei jäänud nõupidamisel muud üle kui tõdeda, et neil tuleb loodusele alla vanduda ja tänavune võistlus ära jätta.

Holstre-Polli tervisekeskuse tehnikajuhi Tiit Tammemäe sõnul on sulailmad muutnud lumekihi õhukeseks ning täitnud varem sissesõidetud suusajälje jääga. «Võistelda pole sellel kuigi mõnus. Põllul turritavad kõrred kohati läbi lume,» tõdes ta.

Tammemäe peab võimalikuks, et suusatamishuvilistele pakutakse sportliku mõõduvõtu asemel nii-öelda avatud raja sõitu — selle kohta tehakse otsus reedel. «Anname matkasõidu toimumisest teada reedel keskuse kodulehel,» lausus ta. Holstre-Polli tervisekeskuse koduleht on aadressil www.holstrepolli.ee.

Ehkki võistlusena on Sakala suusamaraton otsustatud ära jätta, leiavad pühapäevaks kavandatud Saho suusatamise karikavõistlused Tammemäe sõnul kindlasti aset. «Saho karikavõistlused algavad Holstre-Pollis pühapäeval, 18. märtsil kell 12,» teatas tehnikajuht.

Tema jutu järgi olid esmaspäeval keskuses võrdlemisi heas seisus viiekilomeetrine ning seitsme ja poole kilomeetri pikkune rada, ilmaoludele on vastu pidanud ka kilomeetrine tehislumega kaetud ring. «Millises seisus need rajad nädalvahetuseks on, ei oska ennustada,» tunnistas Tammemäe.

Karikavõistluste kavas on kahe- kuni viiekilomeetrised distantsid ning sõidetakse eraldistardiga klassikalises tehnikas. Paremad selgitatakse kümneaastastest veteranideni.

Oma osavõtust saab teada anda e-postiaadressil tiit@viljandimaa.ee või helistades kella 20-ni Holstre-Polli tervisekeskuse administraatorile telefonil 436 7829. Võistluspäeval saab end kirja panna kella 11-ni, kui loositakse stardijärjekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles