Jaak Madison otsustab riigikokku mineku sisetunde järgi

BNS
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig

Järva- ja Viljandimaalt teise häältesaagiga riigikokku valitud europarlamendi liige ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Jaak Madison lubas riigikokku mineku kohta otsuse teha sisetunde järgi ja pärast valimistulemuste väljakuulutamist.

Madison ütles, et ei ole veel otsustanud, kas jätkab Euroopa Parlamendis või läheb riigikokku. "Sellega on aega. Valimistulemused kinnitatakse tõenäoliselt märtsi teises pooles või kuu lõpus. Pärast valimistulemuste väljakuulutamist on mul aega viis päeva otsustada, kas võtta mandaat vastu või sellest loobuda," rääkis ta.

Talitada lubas Madison sisetunde järgi. "Ühest küljest võiks jääda europarlamenti edasi, sest EKRE on neli aastat tõenäoliselt opositsioonis. Teisalt, see valitsus, mis praegu moodustatakse, saab olema paljudele valijatele üllatuseks," kõneles ta. "Valimispäeval valid justkui kõige suuremat alternatiivi EKRE-le, aga tulemuseks saad samasooliste abielud, rohepöörde, põlevkivitööstuse kinnipaneku ja maksutõusud."

Madison kogus riigikogu valimistel Järva- ja Viljandimaal 5222 häält. Samas ringkonnas jäi EKRE nimekirjas teiseks Kalle Grünthal 1498 häälega, kes oleks Madisoni asendusliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles